English version: Bean, rice and corn salad
PrintSalade de haricots, riz et maïs
Ingredients
Scale
- 3 tasses boîte de petits haricots blancs sans sel ajouté, égouttés et rincés, OU cuits* (750 mL)
- 1 tasse riz brun cuit (250 mL)
- 1 tasse maïs congelé, cuit (250 mL)
- 1 poivron rouge coupé en dés
- 1 branche de céleri coupée en dés
- 1/2 oignon rouge coupé en dés
- 1 petit piment jalapeno émincé (facultatif)
- 1/2 tasse coriandre fraîche, hachée (125 mL)
Vinaigrette :
- 2 jus de 2 limes
- ¼ tasse huile de canola (50 mL)
- 1 c. à table poudre de chili (15 mL)
- 1 c. à thé cumin (5 mL)
Instructions
In a large bowl, combine all the ingredients for the salad. Put aside. To make the dressing, combine the lime juice, oil, chili powder and cumin in a glass jar that seals tightly. Shake well. Pour over the salad and mix. Season with salt and pepper, to taste. Garnish with cilantro and cherry tomatoes, to taste.